CV Hoofd informatievoorziening en automatisering Den Haag


Persoonsgegevens:

Geslacht: Man

Leeftijd: 72

Woonplaats: Den Haag

Kennis, opleidingen en ervaring:

Opleiding: Universitair

Stages en werkervaring: Capgemini, nov 1979 - april 2016
Mijn carrière bij Capgemini beslaat op hoofdlijnen vier perioden. Van 1979 tot ’84 heb ik het ‘klassieke pad’, van systeemanalist/programmeur tot projectmanager doorlopen. In deze periode ben ik tevens anderhalf jaar coach (docent Cobol) geweest bij Volmac Opleidingen.

Van 1985 tot ’91 was ik lijnmanager bij Volmac. Eerst manager van de ‘branche’ Rijswijk, daarna van de vakgroep ’Netwerken’.

Vanaf 1991 heb ik mij gespecialiseerd in Service Management, Governance en Compliance en heb ik ruime ervaring opgedaan met de ontwikkeling, inrichting, sturing en verbetering van services, processen en organisaties.

In 1995 was ik mede-oprichter van het Competence Centre IT Service Management bij Capgemini. Sinds die tijd heb ik een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van de visie van Capgemini op mijn vakgebied. In 2007 was ik de eerste level 2 gecertificeerde IT Governance Improvement consultant bij Capgemini. Aansluitend was ik lid van deze Certificerings Board.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in Software Asset Management (SAM). Ik heb ruime ervaring opgedaan met SAM-processen (CSM, ISO 19770/x en ITIL) en veel kennis opgebouwd van de licentiemodellen van Microsoft, Oracle, SAP en IBM.

Opleidingen en cursussen: Groot aantal opleidingen en certificaten. Externe zijn expliciet vermeld (ITIL, BiSL, Prince2, etc).
Via Capgemini o.a. de volgende:
- Licentie trainingen, Microsoft (deelcertificaten MCP), Oracle, IBM, SAP
- ISO 19770, Software Asset Management
- Certified Transformation Consultant (2007 en 2014)
- Architecture Core
- Veranderings Management (2008)
- BPM, Business Process Modeling
- MoR, management of Risk Foundation Examination, certificaat 2010
- ISM Foundation (2014)
master of informatics (mba/mbi) (hbo) (1980 - 1984)
VSP, Volmac Structured Programming. Cursus Cobol programmering. Ik heb deze ook anderhalf jaar gedoceerd (1980-’81)
Praktijkdiploma Cobol, Nederlands Studiecentrum voor Informatica (1983)
civiele techniek (wo) (1970 - 1979)

Overige informatie:

Rijbewijs: B,C,E

Eigen vervoer: Ja

Persoonlijke eigenschappen: Klantgericht werken
De klant, daar doe je het voor. Ik heb aan de wieg gestaan van het service management lemniscaat. Dit model beschrijft de relatie tussen de leverancier en de klant. Dit model gebruik ik nog dagelijks, niet alleen commercieel, maar feitelijk bij iedere afspraak die je maakt.
Werken volgens de regels
Regels moeten er zijn en moeten ook gevolgd en gehandhaafd worden. Echter liefst zo weinig mogelijk regels, alleen als zij nodig zijn om een normenkader te beschrijven en triviale zaken te regelen. Geen beknotting van eigen initiatief!
Ontdekken en verkennen
Grenzen verleggen, letterlijk en figurlijk. Staat al jaren in mijn CV.
Logisch nadenken
Zo belangrijk! Voorkomt een hoop narigheid.
Ondernemen en commercieel zijn
Na 36 jaar loondienst heb ik nu mijn eigen bedrijf opgezet. Ik bied mijn diensten graag vanuit deze onderneming aan.
Anderen begeleiden
Ik ben meer een coach dan een baas. Ik vind het heerlijk om anderen iets te leren. Naast IT-trainingen heb ik jarenlang zeilles gegeven. ‘Young professionals’ in mijn team help ik graag om wegwijs te worden in de organisatie en om zich verder te ontwikkelen. Vaak leer ik daar net zo veel van als zij.
Leren
Heb ik altijd gedaan en zal ik blijven doen.
Anderen aansturen
Heb ik in vele rollen gedaan (lijn-, interim-, projectmanager, etc). Samen met medewerkers van destijds kijk ik daar soms nog met veel plezier op terug. Ik laat anderen in hun waarde, laat ze initiatieven nemen, stem af, controleer wat ze doen en stuur bij als dat nodig is. Ik vind motiveren belangrijker dan straffen. Afspraak is afspraak.
Omgaan met spanning en tegenslag
Hoort erbij.
Kostenbewust zijn
Zeker bij het starten van een bedrijf zijn de kosten belangrijk. Ik let scherp op de kosten, maar ben ook niet bang om geld uit te geven. De kosten gaan voor de baat!
Omgaan met verandering
Dit is mijn vak! Anderen (helpen) veranderen, maar ik verander graag mee.
Beslissingen nemen
Ik heb vaak geen uitgesproken mening. Ik zoek dan argumenten of, als die er niet zijn, laat ik mij door anderen leiden. Ik neem wel zelf de beslissing en sta daar dan ook volledig achter!
Betrouwbaar en eerlijk zijn
Respect is de competentie, waar ik zelf de meeste waarde aan hecht. Ik behandel anderen met respect en verwacht dat ook van hen. Betrouwbaarheid en eerlijkheid hangen hier sterk mee samen. Afspraak is afspraak.
Een gevolg hiervan is dat ik mij niet thuisvoel in een organisatie, waar ‘spelletjes worden gespeeld’. Ik kan mij er prima tegen wapenen, maar kan het niet waarderen.
Plannen en organiseren
Als het nodig is kan ik snel schakelen en improviseren, maar liever plan en organiseer ik dingen van te voren. Improviseren moet je tijdens de uitvoering van de plannen toch wel!
Schrijven en rapporteren
Veel gedaan. Nederlands en Engels. Probleemloos.
Vakdeskundig werken
Ik ben altijd met mijn vak bezig. Het begint met opleiding en training. ‘Sparren’ met collega’s maakt je alleen maar beter. Als je anderen ondersteunt op je vakgebied, of zelf trainingen verzorgt, moet je boven de stof staan. Ja, vakdeskundigheid maakt het onderscheid.

Hobby's en interesses: Zeilen, hardlopen

Gewenste contractvorm: Fulltime

Reageren op dit CV